v18 (2-8 maj)

första vardagen i maj – en månad nästan alla älskar utom de med allergier och jag hörde just på radion idag att björkarna är lite extra jobbiga just nu. Det har dessutom lovats finväder den här veckan så ni som är allergiska -ladda med preparat! I helgen klipptes gräsmattan för första gången – det luktar såå gott
Den här veckan fyller 2 bofasta öbor år, en handfull “sommarboende” och vänner på andra ställen ( i min lista har jag 17 namn) GRATTIS till alla er!
Idag måndag är det bibbladag – två tillfällen har man att besöka vårt fina bibliotek. Torsdagsaktiviteterna har Kristi himmelfärdslov. Blir det tillräckligt många på tisdag blir det zumba och de som yogar träffas väl som vanligt liksom alla väverskor och handarbetsvänner.
Krogen smygöppnade i helgen som var och kör alla helger under maj månad. Maringrillen öppnar också nu till Kristi himmel så nu börjar ön så smått få massa liv och rörelse igen.
Har ni missat vårt fina museum tycker jag att ni ska ta er dit i helgen och titta på den fina utställningen. Vill man ha lite andlig dos i dessa tider är man välkommen på gudstjänst 5/5 (Kristi himmelfärdsdag) på missionshuset kl. 12,00.
Den här veckan förutom att vi älskar solen som lyser från en klarblå himmel tycker vi om -byxornas dag,Nässlans dag, Världs skrattdagen,Kebabdagen,Folkhälsodagen och Hembakar dagen..mycket att glädjas åt!
Så här när ön öppnas upp med både folk och aktiviteter så är det också många möten , så även kommande helg. Kom ihåg att boka in 28/5 i era almanackor för då har byalaget årsmöte.
Önskar er alla en alldeles underbar förstavecka i maj! Kram från Lotta

 

Translate »