v25 (20-26 juni, dag 172-178 på detta året)

Halvmulen start på veckan men det ska nog rätta till sig..
Den här veckan fyller tre bofasta öbor år GRATTIS till er! hoppas ni alla får bra födelsedagar.
Det är också Sommarsolståndet,midsommar,flyktingendsdag,surfdagen,långsamhetsdagen och världsmusikdagen just den här veckan. Affären har börjat med sommaröppet liksom biblioteket så nu är det 18-20 som gäller på bibblan -måndagar som vanligt.
Kan tänka mig att alla har full fart denna vecka med midsommarförberedelser – kom i håg öns evenemang på skolgården 24/6 – klä och resa midsommarstång,fika å leka sen vid 17 gå och möta båten på norra.
Det finns en liten solskenshistoria från gångna helgen som jag hoppas det är OK att jag delar här.-” Det landade en tamduva på ingmarsö. Den gick omkring o såg lite vilsen men nöjd ut. Efter ett dygn med hällande regn var den ganska medtagen och lät sig fångas. Vi pysslade om den, vatten bröd och mycket värme. Vi fick tag i ägaren som berättade att det var en ungfågel som vid flygträning med sina syskon skrämts av en duvhök och kommit helt vilse. Den hörde hemma i ett duvslag vid Norrtull! Tuff liten pojkduva. Han hette 1029 men vi döpte honom till Lucky. Nu är han på väg hem tillbaka, denna gång i en kattkorg. Han ska tävla om en månad, det går säkert bra efter en så lång träningstur. Lycka till Lucky! Det var en trevlig bekantskap.”
Det händer saker på Norrgården i sommar också se separata anslag på ön bla kommer det bli gemensamt melodikryssande på lördagar i trädgården 9-11.
Sommarturlista även på W-båtarna oturligt nog för alla som behöver pendla till Åsättra och hem på kvällen igen… trafikgruppen låter dock meddela att den jobbar och kämpar för pendlingsturer året runt. Ha nu en alldeles underbar vecka och kommande veckoslut. Kram till alla från Lotta

Translate »