v27 (4-10 juli)

Händelserikt veckoslut, en familj flyttade från ön och en flyttade in. Vi önskar den nya familjen välkommen och hoppas de kommer att trivas på vår vackra ö, vi önskar också den utflyttade familjen lycka till på nya stället – vår grannö Möja. Det var inte bara flyttar i helgen , det var också start på INGMARSÖveckan -med Loppis igår söndag – bra väder, många utställare och bra service i kök och café – en bra dag helt enkelt! Nu fortsätter veckan med aktiviteter varje dag! Idag Måndag, samtidigt som biblioteket har öppet är det vandring med Sig Franzon – jordgubbar är årets tema och starten går från museet kl.19,00 – bra skor och vatten är bra att ha med. Tisdag är det ytterligare en vandring – start 10,00 hos fam.Koffman (Mårten Svedja). bra skor rekommenderas, ta med fika, se hela evenemanget på FB eller lappar på ön – vandring inägor och utmarker.(Vandring över inägor och utmarker) På kvällen är det familjeaktivitet på skolgården med grillknytis (vi håller grill och den tänds vid 18,00) brännboll och annan lek samt umgänge. start 18,00. Onsdag  förhoppningsvis nåt evenemeng på missionshuset start 19.00. Torsdag Bus och Lek vid Lurkan. start 19,00. Baren öppen. Fredag  Fix å trix inför Ingmarsödagen. start 16,00 (all hjälp mottages tacksamt låter bygdegårdens styrelse hälsa) Lördag  INGMARSÖDAGEN start 9,45 med anmälan till löpet (ingmarsöloppet 2016) själva marknaden startar 11,00, sen fullfart hela dagen med scenuppträdande, årets Ingmarsöbo,marknad, laxmackor mm mm. Kvällsaktiviteten börjar 19,00 med Happy Hourbar och jam på altanen, sen håller vi på till 01,00. Nytt för i år! Söndag – öppen scen på Norrgården 17-19 – kom och spela och sjung (Finns som FB event och lappar på ön)
Jösses vilken vecka! dessutom fyller två bofasta öbor år -GRATTIS till er! (har ännu ingen koll på våra nyinflyttade vänner) på lördag har krogen specialmeny just pga av Ingmarsödagen.
Veckan startar också med blå himmel, svag vind och strålande sommarväder – grattis till alla som börjat sin semester!
Ni har väl sett att vi uppdaterat information under byalagsfliken, där finns intressant info om naturvård av olka slag.(rubrik Projekt)
Hoppas att vi ses på ön i veckan.// Kram till alla  från Lotta

Translate »