v2 (9-15 januari)

Trettonhelgen 2017 kommer gå till en av öns historia – först stjärngång på natten (med blandad kompott) vilket inte är så konstigt men sen kl fem på natten till fredagen gick strömmen och vi var strömlösa i allt från 12 -23 timmar med allt vad det innebär av fruset vatten,trasiga maskiner mm. Man märker vid ett sånt här avbrott hur sårbart vårt samhälle är….skönt var det iallafall när det kom tillbaka.
Vardagsvecka även om det startar lite olika, några börjar tisdag och andra onsdag, nu är det svävare och båt som gäller när man ska till Åsättra eftersom isen ligger uppe i Åsättrafladen – en jobbig period för många men vi är ändå glada att vi har våra transportmedel.
Idag vaknade jag och det var kolsvart utanför fönstret sen när det började ljusna var det alldeles disigt och det verkar vara så denna måndag ska vara – jobbigt! efter att i helgen haft minus 14 grader är vi nu uppe i nollan – inte heller det är kul men vi fick iallafall lite mer snö så det är iallafall vinterskrud på ön ( än så länge)
Idag måndag är det återigen dags för ett besök på vårt fina lilla bibliotek – öppet 10-11 och 18-19. På tisdag (10/1) startar vi aktiviteterna på Lurkan igen 17-19 – välkomna!
Två personer fyller år denna vecka -GRATTIS till er! <3
Den här veckan är det också aprikosens dag, Mazarinens dag, Byalaget ska ha styrelsemöte och Tulpanens dag (HURRA!!!) och vardagen är som sagt på ingång… Jag önskar alla en så bra vecka som det bara går. Kram från Lotta

Translate »