v20 (15-21 maj)

Mitten av maj och man måste ha vantar på när man är ute och går… men naturen gillar detta ,träden knoppas lååångsamt, påskliljorna forsätter blomma liksom gullvivor, pärlhyacinter och körsbärsblom.
Igår kom öns andra nya öbo – grattis till alla inblandade! Såg också på morgonpromenaden att de gäss som huserat på norra ängarna en längre tid nu blivit fler -10 små gässlingar såg vi.
Den här veckan fyller en bofast år – jubilerar med de 50 – GRATTIS till dig! Vi firar också Norges nationaldag,förskolansdag,internationella familjedagen,bokbytardagen,flytvästens dag och world wisky day den här veckan – alltså myckat att fira och flagga för.
Idag måndag är det bibliotek som vanligt 10-11 o 18-19 – du vet väl att man kan låna pussel! mysigt att sitta med efter en lång dag i verksamhet. imorgon tisdag är det Lurkaktiviteter 17-19 (avslutning 13/6) på söndag är det filmvisning av dokumentären “När järnvägen kom” kl 15,00 på Lurkan – en film om Österåker. Gratis entré. Kiosken öppen.
Påminner också om lite viktiga datum – 26/5 -releasekonset på Lurkan kl 15,00 – Anci o Mats släpper en skiva. 27/5 – Årsmöte i Byalaget kl.15,00 på Lurkan. Lördag 3/6 – GROVSOPOR 9-12. 8/6 – gemensam lämning av vattenprover som Miljö & Hälsa hämtar på Åsättra -Hollys 7,40 tur. Vill också påminna om att det nu finns en kvällstur från Åsättra på torsdagar (tur 3613) 19,50 så varför inte åka ut redan torsdag kväll om du ändå är ledig fredag? man är på Äpplarö ca 20,15 på Ingmarsö ca 20,20, på Husarö runt 20,40 och på Möja ca 21-21,20 beroende på vilken brygga man kliver av på.
Läste häromdagen ett bra citat som jag uppmanar alla att tänka på nu i pendlingstider till ön – “Vill du ha kvar din lokala butik imorgon -Glöm då inte att använda den idag”
Kram å ha en bra vecka! // Lotta

Translate »