v24 (11-17 juni)

Junimånads mitten vecka – tre bofasta öbor fyller år, vi firar också Islands nationaldag, att museet säsongs inviger, att gästhamnen öppnar, att det är skolavslutningar, att det äntligen (kanske) blir lite regn, att det är en vecka kvar till midsommar, att affären har sista veckan med 11-17-tider för ett tag framöver, att Bertil, Berthold, Eskil, Aina, Aino ,Håkan, Hakon, Margit, Margot, Axel, Axelina, Torborg och Torvald har namnsdag – HURRA och GRATTIS till allt detta!
Idag måndag (11/6) har biblioteket öppet 10-11 o 18-19 men nästa vecka är det 18-20 som gäller. Sommargympan på Lurkan har startat och har lite olika tider så håll utkik på anslagstavlorna (kom ihåg myggmedel) På fredag (15/6) öppnar nya gästhamnen för sommarsäsongen, den kommer dock ha något begränsat serviceutbud detta år. På lördag (16/6) kl 14,00 är det säsongsinvigning av museet – nytryck av skriften om syskonparet August och Viktoria, – jakt och skytteföreningen dess historia och nutida verksamhet, – nya infoskyltar på ön samt kaffe och nybakat
Affären har “vanligt” öppet den här veckan men från 18/6 har de öppet 9-18 varje dag fram till 3/8.Midsommarafton 9-14! Sjöbon börjar också ha mer öppet,håll utkik efter “Sjöbonskylten” vid vägkanten. Slår redan nu ett slag för en jättefin fotoutställning som kommer till Lurkan 6/7-12/7 kl13-18, nåt att boka in i kalendern. Evenemangskalendern uppdateras kontinuerligt så kom ihåg att gå in och titta.
Ännu en härlig vecka i paradiset Ingmarsö med omnejd! Har ni hälsat på alla små söta lamm? om inte gör det! nu har också råddjurskiden börjat komma och tyvärr finns det en och annan skabbig räv som stryker omkring – hör av er till jaktlaget om ni ser nån. // kramar från Lotta

Translate »