v30

Hej, semestervikarien här. Passar på att berätta vad som har hänt från min horisont. Men allra först har vi som vanligt haft en trevlig Norrgårdens Dag med många besökare. Norrgårdens Vänner ger varje år ett värdefullt bidrag till gårdens underhåll!

På lördagseftermiddagen kom så ett efterlängtat regn, 12 mm hos oss, med lite åska och det obligatoriska strömavbrottet.

Vi har varit oroliga för att inte få ihop tillräckligt med vinterfoder för våra betande djur men nu är logen på Norrgården fullpackad med balar och löshö och det ska räcka till både hästar och får. Mycket jobb av alla inblandade i skörden! I kulturlandskapsgruppen har vi inte någon balpress så det har blivit till att jobba med hötjugorna.

Mycket jobb har vi också lagt ner på att få i gång gästhamnen denna säsong. Nu i juli är det fullt varje dag i hamnen och gästerna verkar vara nöjda och glada. Ännu bättre blir det nästa sommar då vi har servicehuset klart med duschar, wc, bastu, dricksvatten och hamnkontor.

OBS! Snåla med vattnet! Grilla inte! Elda inte! Var försiktig med maskiner som gnistrar!

Bertil Å

Translate »