v34 (19-25/8)

Skolstartsvecka! Spännande för alla (nya skolor,nya kompisar,kanske nya lärare, nya rutiner) IPO har planeringsdagar den här veckan så skolgården kanske inte vimmlar av barn utan av vuxna..
Biblioteket har öppet idag eftersom det är måndag, har inte koll på tiderna för den här veckan.då de kanske ändras iom skolstart..vet dock att bokbåten besöker ön 17 september 14-15,30 så boka in detta redan nu! mer att planera in (iallafall om du är pensionär) är 26/8 då PRO Ljusterö gör sitt årliga besök på  Ingmarsö – alla pensionärer är välkomna till Lurkan på lunch kl 12,00 (som kyrkan bjuder på) anmäl dig till 070-5446543 senast 21/8 om du vill vara med, det blir också guidning i gästhamnen och annat skoj.(Yogan kan denna dag starta något senare än vanligt)
Zumba och yoga, vävning och andra aktiviteter rullar på..vill du ex spela pingis på Lurkan är det inga problem det finns två nya bord, ett ute och ett inne..
Från denna vecka har krogen torsdag -söndags öppet -lika goda luncher som alltid så håll utkik på FB och anslagstavlan vid affären.
Skyltarna som museet och kommunen satt upp på ön är välbesökta och ett trevligt inslag i vår miljö..kanske det blir fler? hoppas också på fler skyltvandringar!
Påminner också om repriserna av vårens program av Skärgårdsröster -sänds fredagar och finns på play..103,7 mhz.
Efter nattens ösregn skiner nu solen igen och det är grönt och fint,gräsmattorna växer så det knakar -det har varit ett otroligt bra “växtår” synd att vi inte har fler betande djur på ön för det växer igen fort. Hjälp Naturvårdsprojektet med ekonomiska bidrag så de har råd att driva verksamheten vidare,köpa de maskiner som behövs och så de alla (både djur och människor) känner att det de gör är av värde! (mer info under fliken “för oss öbor” -kulturlandskap på hemsidan)
Den här veckan fyller också två bofast skrivna öbor år -GRATTIS till er! önskar alla en riktigt bra vecka! de flesta börjar väl jobba nu men ni som fortfarande har ledigt -njut! kram Lotta

Translate »