v45 (2-8 november)

November börjar blåsigt, ganska varmt,grått och med regn på tvären..men vad gör det?  då är det legalt att stanna inne, tända ljus. lyssna på Skärgårdsröster på playfunktionen (länk finns i fliken “för oss öbor”) eller mysa med en god bok – apropå bok -idag 2/11 är biblioteket stängt. Den här veckan fyller 1 skriven bofast öbo år (60) GRATTIS till dig! På torsdag kommer läkarbåten igen (boka tid på 08-12339675) på fredag är det GustafAdolfdagen och på söndag är det FARS dag! Slamtömningen fortsätter den här veckan så se upp på vägarna för stora fordon.
Med ruggigt väder kan man bli sugen på att bada bastu – det finns en jättefin i gästhamnen! bokas på 073-3763868.
Löven faller å snart är grenarna nakna,de som sitter kvar är väldigt gula. Båtar tas upp, några stugor bommas igen för säsongen andra börjar julpyntas (ja det är snart 1a advent!) å äntligen är det dags för glögg 🙂
Förkylningstider är det  så ladda med citron och ingefära, drick varmt med honung, håll avstånd och stanna hemma om du är dålig – be en granne,släkting eller vän att handla / gå till bibblan (men då inte idag!) /hämta posten/hämta ved eller vad du nu kan behöva för hjälp -tillsammans hjälps vi åt!
Krogen har helgöppet några helger till innan julborden sätter igång -se mer info på deras sida.
Håll i hatten denna första vardag i november så hörs vi nästa vecka! Kram Lotta

Translate »