v11 (13-19 mars)

Får se om jag hinner skriva klart innan utlovad snösmocka kommer, dessutom med hårda byiga vindar -just nu är det nästan vindstilla… vinter har vi iallafall fått (bättre sent… eller) ca 50cm snö kom i förra veckan så många hus är nu insnöade, inte inplockade studsmattor o partytält mm är nedtyngda av snö, förhoppningsvis har inte vatten frusit och el slagits ut.. vi är nu i mitten av mars och denna vecka fyller 5 bofasta öbor år -Hurra hurra för er♥ (5-74) Det är isvintertabell som gäller och alla turer (tabell12) måste bokas, det är antingen svävare eller isgående tonnage. Våra vägar är riktigt fina som spark/skid o skotervägar men att gå kan bitvis vara lite halt så ta på broddarna! Biblioteket har öppet idag 13-14 o 17-18. Info från några av våra utöar – Skäret låter meddela att ön är i vila men att lokala hantverkare är och jobbar med småreperationer – man längtar till april och sjösättning. På Äpplarö vårrustas det för fullt,Ullboden börjar iorningsställas för öppning, hönsen värper så det finns chans till att köpa färska ägg och man går i väntans tider mot lammningen i nästa månad. Fler glada nyheter är att vår fantastiska krog smygöppnar 1/4 -hamburgare o livemusik -boka plats! officiell öppning är till påsk. Nu ser jag “snösmocke”molnen komma..så jag avslutar här och önskar alla en fin vecka! Kram Lotta

Translate »