v 29 (17 – 23 juli)

Spalten blir litet annorlunda den här måndagen och två till när Lotta har semester.

Vädret har stått på alla sommarledigas sida. Gästhamnen har varit fullbelagd i stort sett varje dag sen midsommar och båtarna ligger från en natt till en hel vecka. Ön är uppskattad.

På krogen jobbar ett jättebra gäng, gästerna har varit många och vi är jättenöjda säger Anja Jöhncke. Men så mycket beror på vädret. I lördags var det strålande sol och 150 lunchgäster när det regnade igår söndag var det 30. Och på Bageriet har trycket varit stort sen Ingmarsödagen.

Janneke och Freerk Boersma, som driver jordbruk, är glada över regnet och att allt växer som det ska.

  • På onsdag 19 juli kl 19.00, bjuder Anci och Mats Nordwall på Folkmusik på Nyckelharpa och Cittern i Missionhuset. Inträde 100:- (hälften går till Missionshuset)
  • Coop kommer att ha ett medlemsmöte den 5 augusti kl 10 utanför Coop Ingmarsö.
    Se David Samuelssons hälsning från Coop Ingmarsö här.
  • Det har dammat mycket om vägarna och vägföreningen har ligninbesprutat och prövat med grövre grus utanför förskolan vilket gjorde att det dammade mindre där. En annan sak som minskar dammet avsevärt är att köra långsammare. Bra för alla eftersom avstånden på ön är små och tidsvinsten med att köra fort liten.
  • Jaktlaget har fått rätt till skyddsjakt på bäver under tiden 1-30 september i år.
    Rätten innebär att jaktlaget får skjuta sex djur i dikessamfälligheten från Storträsk till Saltsjön. Ett viktigt skäl till det är att Storträsk är en färskvattenreserv för ön.

Du som läser spalten och hör om något som händer på ön nästa vecka, skriv gärna en rad till mig pia.ml.lille@gmail.com.

Hoppas alla får en fin vecka! Lottas vikarie Pia

Translate »