v36 (4-10 september)

Vilken morgon! blå himmel o svag vind, en härlig start på veckan! Kanske du möter nån av öns vilda djur som nu har utökats med älgar, så nu är det rådjur,räv, bäver o älg , kanske tom nåt mer djur – kanske vårt jaktlag har info om detta. I tamdjursbeståndet är det (vad jag vet) får/höns/grisar/kor/kaniner o hästar (förutom alla katter o hundar) även här kanske nån kan upplysa mig om jag missat nåt. Bibblan har öpppet som vanligt idag måndag 13-14 o 17-18 och snart kommer bokbåten … Vår fina SOPGÅRD har öppet onsdag 15-19 o lördag 11-15. Krogen o Bageriet har nu helgöppet. Det har i några dagar varit mycket kvälls o morgondimma och enligt bondepraktikan bådar detta om mycket snö i vinter, vi får avvakta o se.
Mycket frukt i trädgårdarna o svamp i skogen så knacka på hos grannen och fråga om du får plocka och ut i skogen (om du vågar för familjan Älg) o plocka av dess guld, tror lingonen så smått börjar komma oxå – ha nu en riktigt härlig vecka. Kram Lotta

Translate »