Information från Bygdegårdsföreningen

Lurkan – Ett levande kulturhus där människor möts – mitt i skärgården

Bygdegården ligger centralt på Ingmarsö och finns till för alla. Från barn och ungdomar till pensionärsverksamhet och för föreningar. Bygdegården hyrs också ut till företag och för privata tillställningar så som seminarier, bröllop eller varför inte för en Halloweenfest?

Vår stora höjdpunkt är Ingmarsödagen som arrangeras varje år av och på Bygdegården med ca 300 besökare. Här erbjuds utställningar, marknad, Ingmarsöloppet, livemusik, mat, bar och dans!

I elva års tid har musik- dans- och konstfestivalen FestivalenSmestivalen intagit Lurkan och spridit kultur från hela Sverige, smal som bred, till alla festivalbesökare.

Under höst, vinter och vår hålls pubar, darttävlingar, musikkvällar, teaterföreställningar, Allhelgonamarknad, barn- och ungdomsverksamhet och filmvisningar.

Vad betyder ”Lurkan”?

Liksom öarna omkring har Ingmarsöborna också ett önamn. Möjaborna = Möjabockar, Svartsöborna = Svartsösvin och Ingmarsöborna = Ingmarsösådarna. Såd eller sådfiskar samlas som bekant i en fisksump. Och en lurka är ett annat ord för fisksump. Lurkan, där alla sådfiskar samlas helt enkelt!

Hur bedrivs verksamheterna?

De flesta allmänna aktiviteterna planeras och arrangeras av styrelsen med hjälp av hjälpsamma öbor runtomkring som vill hugga i. Allt arbete sker helt ideellt och du kan vara med och stötta denna verksamhet med ditt viktiga medlemsskap!

STÖD DIN BYGDEGÅRD

Stöd föreningen med ett bidrag så att våra aktiviteter och vår lokal kan leva kvar.

18-100 år = 150:-  familj= 300:- (2 vuxna + x antal barn under 18 år)

PG: 6133 31-8
Swish 123 344 45 36

Vill du hyra Lurkan ?

Gör en förfrågan till lurkan.ingmarso@hotmail.com

1 dygn 1500 SEK som medlem

1 dygn 2500 SEK som icke medlem

Vi ser fram emot året. Nu satsar vi för fullt på Ingmarsödagen 2023!

Årsmöteprotokoll-2023-Ingmarsö

Brev till medlemmarna Ingmarsö bygdegårdsförening nov 22

Translate »